01. Η πρόκληση και η λύση

To Tsixlis Super Store είναι ένα τεχνικό πολυκατάστημα με τεράστιο ανταγωνισμό σε είδη και τιμές. Η επιχείρηση ενώ διαθέτει ένα πολύ καλό και οργανωμένο website δεν είχε κάνει ποτέ προσπάθειες προώθησης στο Internet. Η προώθηση που έκανε ήταν η διαφήμιση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης .

Αποφασίσαμε να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στο internet , να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό της επιχείρησης στο digital marketing ,να  επεκτείνουμε την παρουσία μας στα social media , να αναδιαμορφώσουμε το google my business , να βελτιστοποιήσουμε το on page SEO του website , να δημιουργήσουμε landing pages με προσφορές  και να διαφημιστούμε σε Google & facebook.

02. Διαδικασία εργασίας

  1. Δημιουργήσαμε το Google my Business ναι ανεβάζουμε προϊόντα ώστε να έχουμε την μέγιστη δυνατή προώθηση στην περιοχή κοντά στο κατάστημα.
  2. Ανασχεδιάσαμε τα landing pages του website 
  3. Ξεκινήσαμε google ads , σχεδιάσαμε real time reports data studio.
  4. Αναπροσαρμόσαμε τα google Analytics και δημιουργήσαμε όλα εκείνα τα componets που δεν υπήρχαν.Στηρίξαμε το Brand Name και αναπτύξαμε custome audiences.
  5. Βελτιστοποιήσαμε την σελίδα στο facebook  και Instagram .
  6. Δημιουργήσαμε κατάστημα στο facebook και στο Instagram .
  7. Ενεργοποιήσαμε το instant Messenger για ταχεία εξυπηρέτηση και συζήτηση  με τους πελάτες για θέματα που τους απασχολούν.
  8. Φτιάξαμε πλάνο δημοσίευσης post & νέων προϊόντων στα Social Media. 
  9.  Ενεργοποιήσαμε την Διαφήμιση σε Facebook & Instagram
  10. Προχωρήσαμε και συνεχίζουμε την custom εκπαίδευση του προσωπικού της επιχείρησης ώστε να μπορεί να υποστηρίξει την digital προώθηση .

03. Αποτέλεσμα

Σε διάστημα 2 εβδομάδων είχαμε τις πρώτες πωλήσεις από το Website της επιχείρησης . Έγινε γνωστή σαν brand name ( αύξηση των όρων αναζήτησης στο brand name ) και ξεκίνησαν οι πωλήσεις σε προϊόντα  που είχαμε σαν στόχο. Κατακτήσαμε μερίδιο αγοράς έναντι του ανταγωνισμού  23,5% και συνεχίζουμε να κερδίσουμε ακόμη περισσότερο.